Mikä rooli sähköasentajilla on vihreässä taloudessa? - knoweasy

Free shipping over 12.99 丨 30-Day Money-Back Guarantee 丨shipping: 2-3Days

Mikä rooli sähköasentajilla on vihreässä taloudessa?

March 06, 2022

OurWorldInDatan mukaan uusiutuva energia on ollut laskusuunnassa vain yhden vuoden ajan viime vuosikymmenen aikana. Vihreä energia on kasvussa, ja sen infrastruktuurin rakentamiseen ja ylläpitoon tarvitaan ihmisiä.
Mutta millä tasolla voit löytää paikkasi tässä kukoistavassa tilaisuudessa?
Tässä artikkelissa kerrotaan vaihtoehdoista, joita sinulla on sähköasentajaksi ryhtymiseksi tulevassa vihreässä taloudessa. Se auttaa sinua myös ymmärtämään vihreän talouden syvyyttä ja laajuutta tulevaisuudessa.

 

Mitä on vihreä talous?

Maailma kamppailee ilmastonmuutoksen ja nopeasti muuttuvan ympäristön kaltaisten ongelmien kanssa. Edessämme on sademetsien ja biologisen monimuotoisuuden dramaattinen häviäminen, fossiilisten polttoaineiden kulutus ja monet muut ongelmat.
Vihreä talous on muun muassa talous, joka pyrkii suojelemaan luontoa. Sillä investoidaan biologisen monimuotoisuuden ja viheralueiden tulevaisuuteen ja pyritään edistämään luonnonjärjestelmien uudistumista.
Yksi vihreän talouden pääperiaatteista on tarjota edelleen tavaroita ja palveluja ympäri maailmaa. Se pyrkii kuitenkin tekemään sen tavalla, joka kasvattaa ja palauttaa maailman luonnollisen tasapainon. Tavoitteena on saada aikaan pieni hiilijalanjälki, säästää luonnonvaroja ja kierrättää, jotta luontoon kohdistuva vaikutus olisi vähäinen.
Tämä käsite edellyttää kansalaisten ja yritysten osallistumista. Se tekee niin näyttöön perustuvien tutkimusten perusteella, joissa selvitetään, miten voimme parantaa tilannetta. Näin vihreää taloutta edustavat instituutiot voivat toimia yhdessä siten, että kaikki ovat mukana samoissa toimissa.
Tämä on merkittävä maailmanlaajuinen muutos siinä, miten suhtaudumme tällaisiin toimiin. Vihreällä taloudella pyritään muuttamaan maailmaa kaikkien kannalta paremmaksi. Tätä varten meidän on saatava kaikki mukaan, aina hallituksen poliitikoista yksittäisiin työntekijöihin, jotka ovat paikan päällä saappaat jalassa.

 

Mitä sähköasentajat tekevät vihreässä taloudessa?

Vihreän talouden aikomukset ovat kauaskantoisia. Rakennus- ja sähköalalla työskentelevät joutuvat kärsimään.
Seuraavassa on muutamia esimerkkejä sähköasentajien mahdollisesta roolista, kun vihreä talous alkaa todella kasvaa.

 

Energiatehokas infrastruktuuri


Olemme rakentaneet yhteiskuntamme nykyisen sähköinfrastruktuurin laitteiden varaan, jotka eivät säästä paljon energiaa. Joitakin energiatehokkaita laitteita lukuun ottamatta käytämme tilapäisiä energialähteitä energiatehokkuudesta piittaamatta. Ympäristöystävällisessä taloudessa siirrytään merkittävästi energiaa säästävien laitteiden luomiseen ja ylläpitoon.
Näemme jo pientä muutosta tähän suuntaan energiatehokkaiden hehkulamppujen käytön ja tietotekniikan pienentämisen myötä. Vielä on kuitenkin paljon tehtävää. Tämä tarkoittaa, että kaikki suunnitellut rakennustyöt edellyttävät sähköasentajaa suunnittelemaan ja asentamaan tällaisen infrastruktuurin.

 

Aurinkopaneelit


Aurinkokennot tulevat yhä halvemmiksi. Tämän vuoksi yhä useammat ihmiset kaikista yhteiskuntaluokista ottavat aurinkopaneelit käyttöön.
Ne on asennettava useisiin koteihin. Vihreä talous saattaa lopulta edellyttää, että nämä paneelit asennetaan kaikkiin uusiin rakennuksiin.
Aurinkoenergian käyttö jatkuvana energialähteenä vihreässä taloudessa tarkoittaa, että näitä kennoja on asennettava laajalti. Tämä edellyttää muutakin kuin paneelien asentamista. Se edellyttää myös akkujen asentamista, jotta kerätty energia voidaan säilyttää käytettäväksi muina aikoina.
Lopulta tämä energia siirtyy yleensä takaisin muille yhteisön jäsenille. Jos näin on, sen ylläpitoon ja valvontaan tarvitaan valtuutettu sähköasentaja.

 

Tuulivoimalat


Huolimatta valituksista niiden näkyvyydestä tuulivoimalat ovat saaneet suuren suosion monissa maailman kolkissa. Useilla maan alueilla sijaitsevat suuret sähköntuotantoon tarkoitetut tuulivoimalat tarvitsevat huoltoa. Tämä on mahdollista, jos haluamme valjastaa maailman luontaisen voiman tällä tavoin.
Näiden laitteistojen mekanismit vaativat myös säännöllistä huoltoa. Tämä tarkoittaa sitä, että sähköasentajille ja mekaanikoille on todennäköisesti jatkossakin paljon kysyntää.

 

Rakennusautomaatio


Useissa uusissa rakennuksissa ollaan ottamassa käyttöön integroitua automaatiojärjestelmää ilmastointia varten. Tällainen järjestelmä säästäisi energiaa, koska se ei ylikuumenna rakennusta eikä menetä lämpöä, kun se jää liian kylmäksi.
Järjestelmä olisi kytkettävä, ohjelmoitava ja huollettava. Kyseessä olisi myös pitkäaikainen ja jatkuva tehtävä. Se on mahdollisuus sekä miehille että naisille, jotka työskentelevät sähköalan rakennusalalla.
Sähköasentajalle ei kuitenkaan kuulu ainoastaan tämän järjestelmän asentaminen. Nämä järjestelmät on suunniteltava alusta alkaen yhdessä rakennusten arkkitehtien kanssa. Siksi rakennusprosessin jokaisessa vaiheessa on omat roolinsa. Osa tarvittavista taidoista opitaan yleensä työssä, ei aina koulutusympäristössä.

 

Energiaverkon hallinta


Maailman energiantuotanto on vähitellen yhä riippuvaisempi uusiutuvista energialähteistä. Tämän vuoksi tällaisia järjestelmiä on ylläpidettävä sähkönkulutuksen kasvaessa.
Vaihtoehtoisesti meidän on luotava uusia järjestelmäsuunnitelmia, joilla voidaan optimoida sähkön jakelu kotitalouksiin. Toinen vaihtoehto on, että voimme hioa sähköntuotantomenetelmää sen siirtämisen sijasta.
Kun tämä on tehty, yhteiskuntamme tarvitsee vähemmän fossiilisia polttoaineita. Tämän seurauksena voimme siirtää enemmän sähköntuotantoa uusiutuviin energialähteisiin.

 

Sähköautot


Sähköajoneuvot ovat yleensä mekaanikkojen rakentamia ja huoltamia. Ne tarjoavat kuitenkin muita mahdollisuuksia vihreästä taloudesta kiinnostuneille sähköasentajille.
Sähköajoneuvojen suosion kasvaessa nopeasti niiden ylläpitoon tarvittava infrastruktuuri kasvaa jatkuvasti. Näin ollen on otettava käyttöön järjestelmä, joka mahdollistaa näiden ajoneuvojen lataamisen koko maassa. Tarvitsemme näitä sähköasentajia asentamaan latauspisteitä eri puolille maata ja huoltamaan niitä myöhemmin.

 

LED-valaistus


LED-valoja käytetään monissa paikoissa eri puolilla maata, joissa aiemmin oli tavallisia hehkulamppuja. Vaikka tämä ei ole kaikkein monimutkaisin prosessi, koko maan valaistusinfrastruktuurin korvaaminen vaatii paljon työtä.

 

Tulevat mahdollisuudet vihreällä sektorilla


Brasiliassa on viime aikoina panostettu voimakkaasti vesivoiman käyttöön. Samoin Kaliforniassa ja muualla Yhdysvalloissa on paljon vihreän sektorin työpaikkoja.
IRENA:n mukaan pelkästään vuosina 2018-2019 luotiin yli 500 000 uusiutuvan energian työpaikkaa. Yhä useammat maat investoivat esimerkiksi merituulipuistoihin, vesivoimapatoihin ja aurinkopuistoihin. Kun näin tapahtuu, työpaikkojen kysyntä kasvaa luonnollista vauhtia.
Iberdrolan mukaan aurinkovoimaloiden työntekijät ovat jopa maailman kysytyimpiä työpaikkoja. Nämä urat voivat tarjota korkeimmat korvaukset niille, jotka ovat valmiita investoimaan työpolkuun.

 

Miten vihreä talous voi torjua ilmastonmuutosta?

Yksi ilmastonmuutoksen ongelmista on se, että se on jo täällä. Näemme jo nyt sen vaikutuksia, kuten voimakkaiden myrskyjen yleistyminen ja vuosittaiset metsäpalot maailman metsissä ja tasangoilla.
Tästä syystä luodaan paljon työpaikkoja, jotta vihreää taloutta voitaisiin edistää mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja jotta ilmastonmuutosta voitaisiin torjua.
Vihreän talouden työpaikkojen kuva osavaltioittain: vihreiden investointien avulla saavutetut urat -julkaisun mukaan tähän sisältyvät sähköasentajan työpaikat seuraavilla aloilla.
  1. rakennuksen peruskorjaus
  2. transit
  3. Energiatehokkaat ajoneuvot
  4. Tuulivoima
  5. Aurinkoenergia
  6. Kierrätys

Nämä kaikki ovat esimerkkejä "puhtaasta" teknologiasta. Tämä tarkoittaa, että kun teollisuus voi kasvaa ja kehittyä, maailma hyötyy saasteiden vähenemisestä.

 

Jatkuuko vihreän talouden kasvu?

Vihreä talous ei näytä tällä hetkellä hidastumisen merkkejä. WWF:n mukaan meidän pitäisi pystyä kattamaan lähes kolmannes maailman sähköntarpeesta vuoteen 2030 mennessä. Jos näin tapahtuu, kasvihuonekaasut vähenevät yli neljänneksellä.
McKinsey-tutkimus todistaa tämän. Sen tavoitteena on olla tähän mennessä kattavin selvitys ilmastokysymyksistä. Se osoittaa, että kestävän energian työpaikat lisääntyvät edelleen lähitulevaisuudessa.
Myös teollisuus on osoittanut, että tämä asia kiinnostaa, ja Klein Toolsin tuoreessa tutkimuksessa puhuttiin useiden sähköinsinöörien kanssa. He huomasivat, että kiinnostus oli herännyt myös sähköasentajien suunnalta, joten järjestelmiä asentavat henkilöt ostivat järjestelmän. Tämä voi tarkoittaa vain sitä, että asiat sujuvat hyvin.

Leave a comment

Comments will be approved before showing up.

Be The First To Know

Follow Us